13 januari 2014

Petje af

Ken die ouwe alles dan!? Alles aan de Tickford Turbo heeft hij nagekeken en afgesteld. Gevolg, loopt als een zonnetje. Hoezo vakmannetje

.. Pa ben trots op je ...

Greetz Roon 

pa1.jpg

pa2.jpg

 

 

20:09 Gepost in Algemeen | Commentaren (2) | |  Facebook

22 september 2013

Even rust....

 

DSC03025.JPGDat kun je wel zeggen, we lopen weer achter op datum maar hebben zeker niet stil gezeten dit jaar..! We hebben weer aardig wat meetings en treffens bezocht.  
De eerste was in Antwerpen, “Classic Salon” Daar is Ronald met een vriend heen geweest. Ik verveel me nogal snel op een beurs, dus blijf ik liever thuis. In de maand mei hebben we de volgende treffens bijgewoond, de onderdelendag in “Dülmen”  Duitsland. Het Ford treffen in “Nazareth” België. De meeting van Capri Team Begium in België. En de Meeting van Ford Capri Club Nederland.
Begin juni nog een heel  bijzonder toerritje gereden voor een echte Capri fan. En eind juni waren er nog twee, die van Capri Club Noord Holland. En de grotere “Speyer” in Duitsland waar gemiddeld 280 Capri’s aanwezig waren. Als laatste voor ons ! Onze eigen meeting van de Capri Club Zuid-Holland waar Ronald penningmeester is en waar ik de website verzorgd. Dat verklaart dus een hoop dat deze blog van ons een beetje stil kwam te liggen…

Inmiddels heb ik al een aantal foto albums aangemaakt, wens je veel kijk plezier.!!

 

00:23 Gepost in Algemeen | Commentaren (0) | |  Facebook

10 februari 2013

Consul Capri

Tijdens mijn dagelijkse rit in België kwam ik deze prachtige Consul Capri tegen. Met een snelheid van 70 km per uur moest ik hem noodgedwongen met mijn 30 tonne Diesel voorbij bulderen, na een vriendelijke groet verdween deze al gauw uit mijn zicht. En ik, ik was weer voor de rest van de dag klaar wakker. 

Greetz Roon.

consul capri-1.jpg

concul capri-2.jpg

 

 

16:22 Gepost in Algemeen | Commentaren (2) | |  Facebook

13 januari 2013

Het begin van 2013

foto.JPGIn Memoriam

Het zo plotseling overlijden van onze voorzitter van de Capri Club Zuid-Holland "Bert Jansen" was het slechte nieuws waar ons jaar mee begon. Met een aantal Capri vrienden namen we afscheid van Bert.

Wij vertrokken die maandag 7 januari met Hugo en Paulien richting Goes waar wij gastvrij ontvangen werden door Ron en Jolanda. Daarvandaan vertrokken we gezamenlijk richting Middelburg om daar afscheid te nemen van Bert Jansen. Een aantal Capri leden waren al aanwezig, diep ontroerd na een mooie plechtigheid namen wij afscheid van onze Bert. Na afloop nog even na praten met een aantal Capri leden bij Wim en Irma en rond vier uur vertrokken wij weer richting huis.

Greetz Ronald 

 

 

~~ Bert rust zacht ~~

bert.JPG

 

 

21:35 Gepost in Algemeen | Commentaren (0) | |  Facebook

01 december 2012

Keuring

Voor dit jaar zit het er alweer op wat de meetings betreft. Inmiddels zijn er weer 5 Capri's van de 7 goed gekeurd, al viel dat voor de crème 1300 nog niet mee ..naar diverse werkzaam heden aan de remmen rolde ook hij er weer door.. maar het blijft zonde dat er met dit karretje te weinig word gereden. Ik denk dat ik er goed aan doe om volgend jaar een paar Capri's te verkopen. Inmiddels is het aantal weer toegenomen tot 7 Capri's. De nieuwe aanwinst is een Tickford Turbo die ik op onze trouwdag op naam heb gezet (voor de mensen die die datum vergeten zijn dit was op 27 juni). Na een kleine elektrische storing verholpen te hebben is ook hij klaar voor de APK. Dus volgend jaar kan ook deze mooie auto mee naar de meetings. En niet te vergeten ook onze dagelijkse auto's waren weer aan de APK toe, de Fiësta rolde er zonder problemen door heen en de Mercedes moest een nieuwe knalpijp. 

 

n1.JPG

 

n3.JPG

 

n2.JPG

 

n4.JPG

 

n5.JPG

 

Greetz Roon  

 

00:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0) | |  Facebook

01 april 2012

Taxaties Capri's

1 april

Zaterdag 31 maart een afspraak met Jack v/d Hoek, Taxateur van Classic Cars. Om de drie jaar komt Jack bij ons thuis om de Capri's te taxeren. Jack is gespecialiseerd in Classic Fords, tevens was het voor ons het afscheid van de witte ll 1300 GT...  Pieter die de Capri in Januari van Sandra kocht nam hem na de taxatie meteen mee naar huis.

Bij ons thuis stond de RS en de Amerikaan, deze waren als eerste aan de beurt, na de nodige foto's vertrokken we richting de stalling waar de andere Capri's staan.  Ps. de Amerikaan is boven verwachting op 35.000 euro getaxeerd.. ( ? )

Pieter zijn nieuwe aanwinst werd als eerste getaxeerd, daarna de crème 1300 en de blauwe 1700. Cees "de stalling eigenaar" is zelf ook Ford liefhebber en in het bezit van een Capri, Escort en een Taunus badkuip, die laatste was ook aan een taxatie toe dus dat kwam toch heel mooi uit, de auto's kunnen er weer voor drie jaar tegen.....

Greetz Ronald. 

01.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

6.JPG

7.JPG

8.JPG

9.JPG

10.JPG

11.JPG

12.JPG

13.JPG

14.JPG

15.JPG

16.JPG

 1April..

 

09:08 Gepost in Algemeen | Commentaren (1) | |  Facebook

18 maart 2012

De grote schoonmaak

Ja hoor, Roon gaat voor de zoveelste keer de garage opruimen en dat gaat dan van de ene kant naar de andere hihi.. Achter deze rommel staat ook nog een auto die smeekt om aandacht maar ja, hij heeft het zo druk...

 

DSCN0111.JPG

 

16:08 Gepost in Algemeen | Commentaren (0) | |  Facebook

17 maart 2012

Sloop

2-04-2012

Een week geleden belande ik op een Sloop in Weteringbrug en trof ik deze grijze Capri aan vrijwel alles was van deze Capri gesloopt  ...zoals deze foto's getuigen...

DSCN0054.JPG

DSCN0061.JPG

DSCN0065.JPG

DSCN0067.JPG

DSCN0070.JPG

Helaas weer één Capri minder...

 

21:39 Gepost in Algemeen | Commentaren (4) | |  Facebook

10 oktober 2011

Wat ziet mijn oog...

Van het weekend bij Guido en ling2 langs geweest om 3 bumpers aftehalen voor mijn mercury, De voor bumper was niet meer zo heel mooi en Guido had nog een nieuwe liggen, deze hebben we vandaag bij de garage afgeleverd zodat zij weer verder konden met opbouwen want de beugel waar deze aan vast zit moest nog gezandstraalt worden.. enzo..

Ik heb hem nog op de foto genomen..

10-10-11-2.JPG

10-10-11-1.JPG

10-10-11-3.JPG

  

Wat ziet mijn oog..

Op weg naar huis even lang de garage van Roon om de 2 achter bumpers op te bergen, valt mijn oog op een Oldtimer verder op in de straat. Zeg ik nog tegen Roon zie ik het nou goed die achter lichten heb ik vandaag eerder gezien.. en ja hoor staat er een Capri 1.5 verder in de straat. Het is een Nederlandse auto maar voor Roon geen bekende.... heel grappig... ik had mijn foto toestel bij dus hebben we hem even op de foto gezet.

 Groetjes Sandra.

 

999.JPG

99.JPG

9999.JPG

Herken je deze auto..? Laat het ons weten.. 

 

22:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (2) | |  Facebook

09 oktober 2011

Druk, druk, druk...

kaart.jpg

Zoals  iedereen al weet zijn wij afgelopen juni getrouwd en hebben we een feest gegeven in september…

Druk , druk, druk,  mijn vertrouwde Mercedes ingeruild voor een iets ouder exemplaar  uit 1985 en rijd als een zonnetje.

Fordje van mijn vrouw moest ook voor de apk en baalen 4 nieuwe banden en een veer gebroken dus lief... rij voortaan eens wat makker.

Nu dit alles achter ons ligt heb ik weer veeel meer tijd om aan mijn Capri’s te sleutelen en ben ik begonnen aan mijn 2.8 I…

 

 

 

 Nieuwe aanwinst

Mercedes.JPG

 

Roon's Story

Dat de Capri niet meer aan wilde slaan wist ik wel, maar nu nog uit zien te pluizen waarom.  De brandstofpomp bij de benzinetank gaf geen teken van leven meer dus dat moest ik eerst zien op te lossen het achter wiel eraf maar daar was het eerste probleempje al  drie wielmoeren wilde wel meewerken maar de vierde stemde tegen, de wielbout die in de steekas zit begon mee te draaien. In dit geval was ik genoodzaakt de wielmoer uit te boren,  ik begon met een klein boortje voor te boren  en steeds met een grotere boor  ging het aardig de goede kant op, met de grootste maat die ik had  heb ik hem uitgeboord dus het wiel kon  eraf en kon  ik goed bij de brandstofpomp komen die in een houder naast de brandstoftank is gemonteerd. Na al die jaren dat hij stil staat zal er wel enige roestvorm zijn ontstaan bij deelektrischeaansluiting. Brandstof leiding  los gehaald  het brandstof slangetje aan de tank naar de pomp was ook na al die jaren vergaan de pomphouder los geschroefd en zo was de pomp makkelijk te verwijderen. Nadat ik de bedrading voor de pomp in orde had gemaakt gaf de pomp weer een teken van leven  maar voor dat ik hem weer kan monteren moet ik  nog even een stukje benzine slang van de juiste maat  halen. De afdichtringen  tussen  de pomp heb ik even flink heet gestookt  zodat ze weer zacht werden. Je kan ze dan  gewoon weer gebruiken.

DSC03390 - kopie.JPG

 

DSC03388.JPG

 

Word Vervolgd....

 

00:24 Gepost in Algemeen | Commentaren (0) | |  Facebook