29 juli 2011

Een reis verslag...

 

Dit mooie reis verslag is ons toegezonden door onze buurtjes met wie wij het weekend doorgebracht hebben wij zijn daar erg blij mee want persoonlijk hadden wij even zo onze eigen bezigheden.....

 

Weekend SPEYER 2011 met een bijna getrouwde Stel.

Op vrijdag 24 juni stond ik al voor dag en dauw naast mijn bed, want de reis naar Speyer zou al vroeg aanvangen. De reis zou om zes uur starten, dus vroeg uit de veren om de laatste spullen te pakken en de Capri te beladen. Mijn broer Pieter had de Capri thuis in Alphen aan den Rijn staan en die kwam op tijd in Woubrugge aan om mijn spullen er nog in te gooien. Buurman Ronald en zijn aanstaande Sandra stuurden een sms “om nog even een bakkie te doen” waarna we dus later als gepland vertrokken.

 

IMGA0433.JPGDe reis verliep vlot via Nijmegen richting Venlo, alwaar wij de tanks van Ronald’s RS 2600 en onze 1600 XL nog even vulden plus elk nog 2 maal een 10 liter jerrycan. In Duitsland volgden we de snelweg nummer 61, waarna we na 2 tussenstops en circa 550 kilometer te hebben afgelegd, en kwamen wij met 2 Capri’s in Speyer aan.

 

 

 

 

 

Bij het hotel  checkten we in, waarna we de auto’s achter het hotel, naast elkaar konden parkeren en uitgeladen hebben.  De kamers werden ingeruimd met onze eigen spulletjes, waarna besloten werd eerst wat te drinken in het hotel.  WAT SMAAKT EEN DUITS BIERTJE DAN LEKKER !!!!!     Tijdens het genot van dat biertje  (voor 2 van de 4 personen ) werd besloten om de rest van de middag Speyer te gaan bekijken. Dat is mij persoonlijk prima bevallen, want zo zie je ook nog wat van de plaats waar je bent.  Vanuit  het  hotel lag het  centrum , de Maximilianstrasse, op tien minuten loopafstand.  Na hier de rest van de middag te hebben doorgebracht werd rond etenstijd besloten om een pizza te gaan eten.  Na een lange/vermoeiende reis smaakt ook bijna alles.

Na het nuttigen van een pizza werd met de wandeling naar het hotel begonnen.  Hierna werd  een siësta  gehouden. Deze duurde een klein uurtje! (Even bijtanken na een middagje Speyer.  )  De avond werd verder doorgebracht in het hotel, waar een stel dames op leeftijd een wijnproeverij hadden.  Deze dames, door ons  “ OUDE GLEUVEN” genoemd,  brachten na inname van enige wijntjes wat Duitse schlagers ten gehore.  We hebben nog geprobeerd mee te zingen, maar we konden de teksten niet.

 

Na een heerlijk nachtje slapen werd ik om een uur of zeven wakker. Even in de douche gestapt en mijzelf gesopt. Mijn broer had zich ook gedoucht en aangekleed, waarna koers gezet werd richting het restaurant. Een lauwe koffiepot later verschenen Ronald en Sandra in het restaurant. De verse koffie bestelt en daarna heerlijk ontbeten met zijn vieren.

 

100_2329.JPGOp zaterdag om een uur of tien werd koers gezet richting Capri Post Meeting Speyer 2011. De slagboom door bij Techniek Museum, waarna we ons melden bij een oude dubbeldekker van de organisatie. De Capri’s werden op een mooi plekje neergezet, waarna Sandra en Ronald praktisch gelijk werden aangesproken of er iets gebeurd was omdat ze op vrijdag al verwacht waren met de tent. Er hadden zelfs al mensen gebeld of sms’jes gestuurd. Ronald, Pieter en ik besloten daarna een rondje over het terrein te lopen en wat foto’s te maken van de Capri’s. Er waren er volgens de organisatie 288. Sandra is met enige dames Speyer wezen verblijden met een bezoek.

 

 

 

Rond etenstijd zijn wij weer vertrokken richting het hotel, waarna we zijn gaan eten in restaurant “Domhof”. Dit restaurant heeft zijn eigen brouwerij, dus onze bierliefhebbers kwamen hier goed aan hun trekken. We hebben met vier personen heerlijk gegeten!!! ( Rumtopf en Schweinesteak )

De koffie in het hotel smaakte na de maaltijd ook perfect. De avond werd verder voortgezet in de feesttent bij het treffen. Het bier vloeide hier rijkelijk, en er trad een goede live-band op.

Op zondagochtend weer heerlijk met vier personen ontbeten, waarna uitgecheckt werd uit het hotel en richting het Techniek Museum. Het was rond een uur of tien, maar er waren al heel wat Capri’s vertrokken. We hebben het Museum nog bezocht en daar wat foto’s gemaakt. Terwijl we in het Museum waren zagen we dat de twee aanwezige race-Capri’s buiten stonden. Daar hebben we nog wat foto’s gemaakt met onze auto’s erbij. Hierna werd met de thuisreis begonnen. We kwamen ’s avonds om een uur of half acht in Woubrugge aan, waar Kayleigh ons verwelkomde met een heerlijke kop koffie.

 

RONALD EN SANDRA, HET WAS EEN GEWELDIG WEEKEND !! OVER TWEE JAAR WEER !!!!

speyer.JPG 

O ja, over dat bijna getrouwde stel !!!   

 SANDRA EN RONALD ZIJN 1 DAG NA HET TREFFEN GETROUWD.  PROFICIAT !! 

 

Vriendelijk Groetend, Gerbrand.

 

22:09 Gepost in Meetings | Commentaren (0) | |  Facebook