09 oktober 2011

Druk, druk, druk...

kaart.jpg

Zoals  iedereen al weet zijn wij afgelopen juni getrouwd en hebben we een feest gegeven in september…

Druk , druk, druk,  mijn vertrouwde Mercedes ingeruild voor een iets ouder exemplaar  uit 1985 en rijd als een zonnetje.

Fordje van mijn vrouw moest ook voor de apk en baalen 4 nieuwe banden en een veer gebroken dus lief... rij voortaan eens wat makker.

Nu dit alles achter ons ligt heb ik weer veeel meer tijd om aan mijn Capri’s te sleutelen en ben ik begonnen aan mijn 2.8 I…

 

 

 

 Nieuwe aanwinst

Mercedes.JPG

 

Roon's Story

Dat de Capri niet meer aan wilde slaan wist ik wel, maar nu nog uit zien te pluizen waarom.  De brandstofpomp bij de benzinetank gaf geen teken van leven meer dus dat moest ik eerst zien op te lossen het achter wiel eraf maar daar was het eerste probleempje al  drie wielmoeren wilde wel meewerken maar de vierde stemde tegen, de wielbout die in de steekas zit begon mee te draaien. In dit geval was ik genoodzaakt de wielmoer uit te boren,  ik begon met een klein boortje voor te boren  en steeds met een grotere boor  ging het aardig de goede kant op, met de grootste maat die ik had  heb ik hem uitgeboord dus het wiel kon  eraf en kon  ik goed bij de brandstofpomp komen die in een houder naast de brandstoftank is gemonteerd. Na al die jaren dat hij stil staat zal er wel enige roestvorm zijn ontstaan bij deelektrischeaansluiting. Brandstof leiding  los gehaald  het brandstof slangetje aan de tank naar de pomp was ook na al die jaren vergaan de pomphouder los geschroefd en zo was de pomp makkelijk te verwijderen. Nadat ik de bedrading voor de pomp in orde had gemaakt gaf de pomp weer een teken van leven  maar voor dat ik hem weer kan monteren moet ik  nog even een stukje benzine slang van de juiste maat  halen. De afdichtringen  tussen  de pomp heb ik even flink heet gestookt  zodat ze weer zacht werden. Je kan ze dan  gewoon weer gebruiken.

DSC03390 - kopie.JPG

 

DSC03388.JPG

 

Word Vervolgd....

 

00:24 Gepost in Algemeen | Commentaren (0) | |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.