30 oktober 2011

Classic Ford

In Nederland zijn er niet zo veel boekenwinkels die de Classic Ford verkopen maar via de Buurman valt er nu bij mij elke maand de Classic Ford in de bus. Het is een prachtig Ford Magazine met  heel veel over de Capri’s.
Het is sinds kort te verkrijgen bij Autoland, Autoboeken en Modellen in Hilversum, www.autolandhilversum.nl      
                                                                                            

Gr. Ronald

classic ford.JPG

 

00:29 Gepost in Nieuwtjes | Commentaren (0) | |  Facebook

The Professionals

Een middagje winkelen met Sandra in Alphen a/d Rijn leverde een leuke verrassing op.

Een tweetal serie dvd’s van de professionals stonden in de rekken bij een platenzaak.  Ik was al een tijdje op zoek  geweest  maar heb ze toen nergens kunnen  vinden. Maar toen Sandra ging  snuffelen kwam ze ineens de dvd ’s  tegen,  wat was ik blij dat ik een keer met haar mee ging winkelen.

Greetz. Ronald

 

professionals.JPG

 

 

00:16 Gepost in Nieuwtjes | Commentaren (2) | |  Facebook

10 oktober 2011

Wat ziet mijn oog...

Van het weekend bij Guido en ling2 langs geweest om 3 bumpers aftehalen voor mijn mercury, De voor bumper was niet meer zo heel mooi en Guido had nog een nieuwe liggen, deze hebben we vandaag bij de garage afgeleverd zodat zij weer verder konden met opbouwen want de beugel waar deze aan vast zit moest nog gezandstraalt worden.. enzo..

Ik heb hem nog op de foto genomen..

10-10-11-2.JPG

10-10-11-1.JPG

10-10-11-3.JPG

  

Wat ziet mijn oog..

Op weg naar huis even lang de garage van Roon om de 2 achter bumpers op te bergen, valt mijn oog op een Oldtimer verder op in de straat. Zeg ik nog tegen Roon zie ik het nou goed die achter lichten heb ik vandaag eerder gezien.. en ja hoor staat er een Capri 1.5 verder in de straat. Het is een Nederlandse auto maar voor Roon geen bekende.... heel grappig... ik had mijn foto toestel bij dus hebben we hem even op de foto gezet.

 Groetjes Sandra.

 

999.JPG

99.JPG

9999.JPG

Herken je deze auto..? Laat het ons weten.. 

 

22:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (2) | |  Facebook

09 oktober 2011

Meeting Capri Club Zuid Holland te Doesburg

 

Roon's Story,

Samen met onze buurtjes, die vrijdag morgen al vertrokken  waren,  plande wij een lang weekend Doesburg. De  Amerikaanse Capri van Sandra was nog niet gereed, dus vertrokken wij met de blauwe 1700 GT en de RS 2600 vol gepakt met tent en toebehoren. Bij aankomst was het weer goed, de buurman had al een mooi plekje voor ons gereserveerd  en ook de tent opbouwen voorliep voor ons doen voorspoedig… Het veld stroomde  al aardig vol, naast ons stonden een aantal Duitsers met mooie Capri’s ook was er een pracht Shelby Mustang  aanwezig. We hebben weer heerlijk bij gekletst die zaterdag ook nog een paar onderdelen bij elkaar gesprokkeld en  s’ avonds een heerlijke BBQ genuttigd. Ook vielen onze Capri’s nog in de prijzen, de 1700 GT uit 1969 kreeg de eerste prijs in zijn klasse en de RS ontving de tweede prijs in de anderhalf klasse en onze buurtjes ontvingen de aanmoediging prijs. De feestavond was ook weer ouderwets gezellig met een leuke koppel  de muziek was ook goed om aan te horen en de pintjes smaakte heerlijk. Het weer was zondag een beetje minder geworden af en toe viel er een pittige regenbui, de eerste Capri’s verlieten het veld. Gelukkig hadden wij die maandag vrij genomen zodat we nog konden blijven, er waren er nog meer die tot maandag geboekt hadden. Bij Hans, Annet en de rest nog even een bakkie gedaan. Zondag avond  nog een heerlijke maaltijd gegeten in het restaurant en nog even nagebabbeld met het clubje die ook tot maandag bleven. Die nacht kregen we behoorlijke pittige regenbuien met flinke storm en onweer. Maandag morgen nog een bakkie gedaan en dan maar gauw de tent afbreken, voor ons doen deden wij het in een record tempo zodat we hem droog de kofferbak instopte. Met een tevreden gevoel keerde we richting Woubrugge.

Groetjes Ronald

 

in de prijzen Z-H.JPG

…….Tot volgend jaar…….

 

 

17:49 Gepost in Meetings | Commentaren (0) | |  Facebook

Druk, druk, druk...

kaart.jpg

Zoals  iedereen al weet zijn wij afgelopen juni getrouwd en hebben we een feest gegeven in september…

Druk , druk, druk,  mijn vertrouwde Mercedes ingeruild voor een iets ouder exemplaar  uit 1985 en rijd als een zonnetje.

Fordje van mijn vrouw moest ook voor de apk en baalen 4 nieuwe banden en een veer gebroken dus lief... rij voortaan eens wat makker.

Nu dit alles achter ons ligt heb ik weer veeel meer tijd om aan mijn Capri’s te sleutelen en ben ik begonnen aan mijn 2.8 I…

 

 

 

 Nieuwe aanwinst

Mercedes.JPG

 

Roon's Story

Dat de Capri niet meer aan wilde slaan wist ik wel, maar nu nog uit zien te pluizen waarom.  De brandstofpomp bij de benzinetank gaf geen teken van leven meer dus dat moest ik eerst zien op te lossen het achter wiel eraf maar daar was het eerste probleempje al  drie wielmoeren wilde wel meewerken maar de vierde stemde tegen, de wielbout die in de steekas zit begon mee te draaien. In dit geval was ik genoodzaakt de wielmoer uit te boren,  ik begon met een klein boortje voor te boren  en steeds met een grotere boor  ging het aardig de goede kant op, met de grootste maat die ik had  heb ik hem uitgeboord dus het wiel kon  eraf en kon  ik goed bij de brandstofpomp komen die in een houder naast de brandstoftank is gemonteerd. Na al die jaren dat hij stil staat zal er wel enige roestvorm zijn ontstaan bij deelektrischeaansluiting. Brandstof leiding  los gehaald  het brandstof slangetje aan de tank naar de pomp was ook na al die jaren vergaan de pomphouder los geschroefd en zo was de pomp makkelijk te verwijderen. Nadat ik de bedrading voor de pomp in orde had gemaakt gaf de pomp weer een teken van leven  maar voor dat ik hem weer kan monteren moet ik  nog even een stukje benzine slang van de juiste maat  halen. De afdichtringen  tussen  de pomp heb ik even flink heet gestookt  zodat ze weer zacht werden. Je kan ze dan  gewoon weer gebruiken.

DSC03390 - kopie.JPG

 

DSC03388.JPG

 

Word Vervolgd....

 

00:24 Gepost in Algemeen | Commentaren (0) | |  Facebook